Verbreden en versnellen

Samen kom je verder en twee weten meer dan één. Mooie wijsheden, maar toch…………. alleen ben je sneller. 

Ook ik als ondernemer heb vaak de overtuiging (gehad) dat mijn oplossing de beste was. Uiteindelijk heb ik ervaren dat er niets mis mee is om advies te vragen. Of alleen maar de situatie met anderen te delen. Doordat ik vast zat in mijn eigen denkpatroon miste ik andere en zelfs nieuwe invalshoeken. De snelheid, waar ik zo trots op was, vertraagde. Sindsdien ben ik blij met een groep mensen om mij heen, waarmee ik structureel afstem over de toekomstplannen voor mijn bedrijf.

Afgelopen jaren heb ik mijn netwerk doelbewust uitgebreid met mensen met ‘roots van elders’. Ik merk dat zij op een andere manier naar de Nederlandse samenleving kijken. Bij nadere verkenning blijkt dat zij door een opvoeding en leven tussen (of met) twee culturen minder snel iets als vanzelfsprekend vinden. Zij hebben een breder referentiekader en lijken zich van nature meer te richten op kansen en mogelijkheden. Daarnaast heb ik hen leren kennen als enorme doorzetters. Samen ontstaat er meer energie en kom je verder.

Iedereen, ook ik als ondernemer, heeft het liefst mensen om zich heen die hetzelfde denken. Dit geeft herkenning en we begrijpen elkaar snel. Inmiddels ben ik ervan overtuigd (weet ik) dat nieuwe kansen en ideeën juist ontstaan door de interne kennis aan te vullen met externe kennis en kundigheid.

Nu ik weet wat ik weet help ik graag anderen ook door mijn zienswijze naast die van hen te leggen. Het levert mij en de ander nieuwe, inspirerende inzichten op. Ook behoefte aan zo’n gesprek?

Marrie Stoffer, 06 83941788

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts