Ontwikkeladvies

Ook aan het overwegen een stap te maken in je carrière?

NL leert door!

Welke kansen zie jij voor je zelf?

Professioneel ontwikkeladvies gratis voor jou!

De regering geeft ons een steuntje in de rug. Maak er nu gebruik van!

Op de goede plek zitten

Echt gelukkig worden in je werk lukt alleen wanneer dat werk je precies past. Waarin je taken verricht die je graag doet en goed kunt en waarbij je het gevoel hebt aan iets bij te dragen. Dat je er toe doet. Waarin je resultaten boekt die anderen waarderen en nodig hebben. Het best is het dan als er ook nog een beetje uitdaging in zit. Dat het enige moeite kost om het resultaat te bereiken. Als het dán lukt voel je je trots. Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Bovendien ontwikkel je jezelf daardoor steeds verder en kun je steeds meer betekenen voor anderen. 
Heb je een functie waar je volledig tot je recht komt? Waar je jouw competenties kan inzetten en doorontwikkelen? Waar anderen je waarderen en waar je betekenis hebt? En waar je ook nog jaren vooruit kunt?
Gefeliciteerd. Je hebt ooit de goede keus gemaakt die jou en je omgeving verder helpt. 
Helaas geldt dit niet voor iedereen. Soms twijfel je aan je capaciteiten, of merk je dat het werk je onvoldoende uitdaagt en motiveert. Langzaamaan gaat de lol er vanaf. Maar, wat moet je dan …….? 

Iedereen krijgt precies de juiste begeleiding.

Grote vragen: wie ben ik en wat kan ik?

 

Om een goede match te vinden met een functie moet je goed weten wie je bent, wat je motiveert en wat je kunt. Alleen dan kun je iets ‘passends’ vinden.

Het is net als met kleding; wanneer het niet bij je past, voel je je er niet lekker in. Bovendien moet de maat goed zijn, anders verdwijnt het ook snel in de kast. 
Om te weten welke functie bij jou ‘past’, vraagt inzicht in je persoonlijkheid, je talenten en drijfveren en je competenties. Hoe beter je dit weet, hoe beter je kunt beoordelen of iets wel of niet bij je past. Iedereen die zich op de arbeidsmarkt begeeft zou zich hier goed bewust van moeten zijn. 
In deze Coronatijd merken veel mensen dat ze misschien niet op de goede plek zitten. Of dat ze er, gedwongen, vanaf moeten. Deze tijd van onzekerheid roept veel vragen op:

  • Wil ik nog wel in de zorg met alle risico’s en stress van de laatste tijd?
  • Is de horeca echt wel iets voor mij?
  • Wil ik mij juist dienstbaar maken aan de samenleving en daarom iets doen in de gezondheidszorg?
  • Is het ondernemerschap wel echt iets voor mij?
  • Wat past echt bij mij?

Wie ben ik?

Waarom subsidie?

Er zullen verschuivingen op de arbeidsmarkt plaatsvinden van sectoren waar minder werk is naar sectoren waar juist een grote vraag naar personeel is. Dan helpt het dat mensen gaan nadenken over wat ze echt willen en kunnen en of ze in een ‘groeimarkt’ aan de slag zouden kunnen.

Het maken van een goede keus is dan erg belangrijk. Werk is toch een essentieel aspect van je leven. Impulsieve, te snelle beslissingen pakken vaak slecht uit.

Daarom biedt de overheid iedereen de mogelijkheid om met professionele (loopbaan)coaches in gesprek te gaan over dit thema.

Deze coaches kunnen je gericht adviseren en je helpen precies de goede keus te maken. Zij kennen de arbeidsmarkt, maar zijn ook in staat jouw persoonlijke talenten, drijfveren en competenties te benoemen en te vertalen naar passende functies. Zij helpen mensen gelukkig te worden in hun werk!

Aanmelden kan via onderstaande knop.

Toch liever eerst nog wat informatie?


Bel of whatsapp naar:

Alex Janssen: 06-15063731
Jan Boekestijn: 06-44264418
Alberto Tiehuis: 06-19925279

Reviews

Tsja, de overheid vindt het in deze moeilijke (corona)tijd noodzaak dat mensen over hun (baan)grenzen gaan kijken en bieden een ontwikkeladviestraject aan. Ik ben hierop opmerkzaam gemaakt en heb besloten van dit traject gebruik te maken. Vanuit mijn kennissenkring kwam ik terecht bij Symion en daar heeft Jan Boekestijn mij het traject doorgeloodst. Vier gesprekken en veel informatie/kennis rijker kan ik nu conclusies trekken.

Jan heb ik leren kennen als een persoonlijk iemand die, gebruikmakend van een langdurige ervaring in het begeleiden van mensen, met je zoekt naar je mogelijkheden en talenten. Maar ook de ‘schaduwzijden’ komen in de gesprekken aan bod en wel op een dusdanige manier dat van deze aspecten de positieve kant/het talent besproken werd i.p.v. het negatieve van zo’n schaduwkant! Het traject was diepgaand, maar steeds prettig en gedegen. Al in het eerste gesprek waren we zover dat ik feilloos helder had waar ik als beste aan kan werken om mijn kansen te vergroten.

Aan het einde van het traject heb ik het gevoel nu veel beter te weten op welke kenmerken ik moet zoeken en waar ik dat kan doen. Mooi warm traject geweest!

Paul van Hoften

 

 

Ook aan het overwegen om een een stap te maken in je carrière of wellicht wel een andere carrière? NL leert door. Welke kansen zie jij?

Alex Janssen van De Symion Coöperatie is naast businesscoach, ook loopbaanadviseur met een passie voor ontwikkeling! Ik heb Alex ervaren als een prettige sparringpartner, doortastend vriendelijk en weet goed aan te sluiten bij wat de situatie op dat moment nodig heeft. Een paar gesprekken werkten al verhelderend waardoor ik weer een stapje verder ben! Neem vooral contact met hem op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Arnold Nijmeijer