Kwaliteit

Ik zie het voortdurend om me heen. In ieder team, in iedere organisatie. Overal kom ik mensen tegen die barsten van de kwaliteiten. Iedereen is ergens goed in, nee uitmuntend. Soms in één enkel ding, meestal in meer. Ook jij. Het zijn die kwaliteiten die maken dat taken je gemakkelijk afgaan, die haast vanzelf goed gaan. Waarvan je denkt dat iedereen dat toch wel kan en dat dat normaal is. Het kost je amper inspanning om die kwaliteiten in te zetten. Of beter gezegd, ze geven je energie. Misschien noem je het zelfs niet eens ‘werken’. Wanneer je bezig met taken waarin je je kwaliteiten volop kunt inzetten, vergeet je de tijd. De dag vliegt om en intussen heb je bergen werk verzet. Als vanzelf! Het zou toch geweldig zijn wanneer je werk kunt doen waar je precies die kwaliteiten voortdurend kunt inzetten. Bijkomend gevolg is dat je er steeds beter in wordt, een expert, waarmee je je kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt.
Kwaliteiten waarmee je resultaten kunt bereiken waar je trots van wordt, die ertoe doen.

Utopie?

Nee! ik geloof werkelijk dat het mogelijk is. Dat je een (werk)plek kunt vinden waarin je met jouw persoonlijke set aan kwaliteiten precies goed past. Waar je helemaal tot je recht komt. De belangrijkste voorwaarde is dat je van jezelf weet welke kwaliteiten je hebt. Dat vraagt soms een zoektocht. Maar wie zoekt zal vinden. Je hebt immers gegarandeerd kwaliteiten! Begin de zoektocht dichtbij. Wat doe je graag? Wat doe je als er niets moet? Wat gaat je gemakkelijk af? Wat zeggen bekenden over jou? Waar word je veel voor gevraagd?

Je kunt ook experts inschakelen die met behulp van een assessment (bijv. TMA) je goed en diepgaand inzicht kunnen geven over je kwaliteiten. Vraag het collega’s (360 graden feedback), leidinggevenden, klanten. Wanneer je er open voor staat levert dat waardevolle inzichten op.

Goede plek

Vervolgens is het zaak de goede plek te vinden. Waar komen die kwaliteiten volledig tot hun recht? Wat is het ideale takenpakket, welke organisatorische omgeving? Wanneer je precies de goede plek hebt gevonden zal je motivatie vinden in het kunnen inzetten van je kwaliteiten. Want het is fantastisch om kwaliteit te leveren, om te laten zien dat je iets goed kunt.

Wanneer je daarentegen taken moet verrichten waar je niet goed in bent en bijgevolg weinig motivatie in vindt, dan wordt het zwaar. Dan wordt het ‘werken’. Ik weet zeker dat de inzet dan niet de 100% haalt van iemand die volop zijn kwaliteiten kan inzetten. Eigenlijk is er dan sprake van verspilling. Iemand zet niet zijn hele capaciteit in, kwaliteiten blijven onbenut en het ontbreken van voldoende kwaliteit doet misschien wel afbreuk aan het resultaat.

Wat dan?

Makkelijk gezegd, maar ik ga niet zomaar opgeven wat ik heb om op een betere plek te komen. Die zekerheid heb je nooit. Nee, klopt. Dat is zeker een aandachtspunt. Toch denk ik dat het loont om actief je eigen kwaliteiten te onderzoeken om een beweging richting de ideale plek in te zetten. Soms dienen zich kansen aan bij nieuwe taken, soms moet je op zoek naar een andere werkplek. Ik geloof dat je er gelukkiger van wordt wanneer je precies die plek vindt die jou past. En niet alleen jij wordt er gelukkiger van, maar ook je omgeving. Zowel zakelijk als privé. Precies dat is wat ik zie als ik om me heen kijk en zo iemand tref. Zit jij al op de goede plek?

Ontwikkeladvies

Wanneer dat niet (geheel) het geval is dan loont het hier actief mee aan de slag te gaan. Afgelopen periode heb ik meerdere mensen begeleid met het zoeken naar precies hun goede plek. Het heeft hen geholpen inzicht te krijgen en wie ze zijn, wat voor hen de goede plek is en er inmiddels een baan in te vinden. De overheid stelt dit met subsidie geheel gratis ter beschikking. Vanaf 1 december volgt een tweede ronde. Schrijf je snel in om nog mee te kunnen doen. Dat gaat eenvoudig via dit formulier.

Heb je hierover nog vragen, of wil je nog wat meer informatie, bel of whatsapp met mij als een van de loopbaancoaches:
Jan Boekestijn, 06-4426 4418

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts