Hoe gaat het met de niet-thuiswerkers?

Stress. Er is al heel veel geschreven en onderzocht hoe het gaat met de thuiswerkers in deze coronatijd. Met name over de vele thuiswerkers die gebukt gaan onder de hectiek van werken in hun privé omgeving met daarnaast de ‘zorgtaak’ om kinderen hun schoollessen te laten volgen. Dan heb ik het nog niet over alle andere afbreukfactoren van de ‘sub-optimale’ werkplek die de huiselijke omgeving met zich mee kan brengen.

Eindelijk duiken er in de media berichten op met onderzoeksresultaten van hoe het nu met de niet-thuiswerkers gaat. Het leek er eerst op dat er voor deze groep eigenlijk niets veranderd is in de coronatijd. Maar het tegendeel is waar. De schatting is dat ongeveer 4,5 miljoen mensen niet kunnen thuiswerken, omdat dit door hun functie of branche gewoon onmogelijk is. Een aantal voorbeelden hiervan van zijn de transportsector, het openbaar vervoer, zorginstellingen, productiebedrijven etc. etc. Onderzoeksbureau Ipsos stelt dat van alle niet-thuiswerkers een derde werkzaam is in de zorg.

Uit onderzoek van de FNV, waar ruim tienduizend werkenden aan deelgenomen hebben, blijkt dat 60% stress ervaart doordat er naar hun mening onvoldoende coronamaatregelingen zijn getroffen in hun werkomgeving. De angst om tijdens het werk besmet te raken is daarom heel groot. Bijna 80% van de deelnemers geeft aan dat het vrijwel onmogelijk is om tijdens het werk voldoende afstand te houden.

Al met al onderstreept dit onderzoek dat de focus van coronastress niet alleen maar gericht mag zijn op de thuiswerkers. Als alleen al door de invloed van corona 60% van de niet-thuiswerkers stress ervaart, hoe is het dan gesteld met de werkenden die voor de coronaperiode al met stress te kampen hadden?

Een wake-up call voor werkgevers en leidinggevenden om tijdig actie te ondernemen.

Weet wat er leeft en speelt in je organisatie en bij je medewerkers. Het loont voor elke organisatie om preventief en actief beleid te hebben op het gebied van stress-management. De praktijk wijst uit dat het aankaarten van werkdruk of werkdrukbeleving vaak een te hoge drempel heeft om dit bespreekbaar te maken bij collega’s of het management. Veelal komt het pas aan bod als de ziekteverzuimcijfers stijgen. Je kan dit voor zijn door tijdig de werkdrukbeleving binnen je organisatie in kaart te brengen. Uitval door ziekte is de meest onderschatte kostenpost van organisaties en bedrijven. Hier valt gemakkelijk veel te winnen! Hoe?

Neem vrijblijvend contact op met Symion om eens over dit onderwerp van gedachten te wisselen, of rechtstreeks met Eef de auteur op 06-21214390.

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts