Gratis ontwikkeladvies, is dat wel voor mij?

Deze vraag heb ik de afgelopen maanden vele keren gehoord. Van mensen die het uiteindelijk wel zijn gaan doen, maar zich in eerste instantie afvroegen: Hebben anderen daar niet meer recht op dan ik? Ik heb toch al een baan? Wat zou ik aan zo’n traject hebben?
Ik kom hier later op terug.

Het zijn namelijk allemaal best begrijpelijke vragen, maar laat ik eerst nog even vertellen waar dat gratis advies vandaan komt en wie daar gebruik van kunnen maken.

Ontwikkeladvies: NL Leert door, de staat betaalt

Voor werkend Nederland en voor organisaties en bedrijven zijn vele subsidies beschikbaar. Zo veel dat men soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn bedrijven die zich daar dus op richten: je weg vinden in subsidie land.

Het ontwikkeladvies wordt gesubsidieerd door de overheid,  is eenvoudig wat betreft de aanvraag en is voor een heel grote doelgroep beschikbaar. Het is een initiatief van de overheid, als gevolg op de onrust op de arbeidsmarkt door Corona. Het  kan aangevraagd worden voor alle mensen die in Nederland wonen en tussen de 18 en 66 jaar zijn. Of ze nu werk hebben, werkzoekend zijn, of ZZP-er. De overheid stelt een budget van € 700,- per deelnemer ter beschikking, zodat mensen door een professionele loopbaanbegeleider kunnen worden begeleid bij het verkennen van hun arbeidsmarktkansen. Dat kan binnen je huidige baan zijn bij je eigen werkgever. Maar ook als je wilt verkennen wat de arbeidsmarkt je wellicht nog meer te bieden heeft. Het maakt mensen bewust van hun mogelijkheden. Er worden kwalitatieve eisen gesteld aan de begeleiders, die de uitvoering van de begeleiding doen. Zij doen ook de aanvraag van de subsidie en verzorgen de verantwoording achteraf. Van jou als deelnemer wordt verwacht dat je gedurende de begeleiding een actieve houding aan de dag legt en voor de vereiste verantwoording een paar eenvoudige formulieren invult.   

Onze aanpak

Met alle mensen die interesse in deze vorm van begeleiding hebben, starten we met een goed gesprek. Als het even kan een fysiek gesprek, maar met video bellen gaat dat ook heel goed. In dat gesprek leggen we uit wat je van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten. Ook komen de verplichte zaken aan de orde, die nu eenmaal nodig zijn om de subsidie aan te kunnen vragen. In vier gesprekken en met behulp van een door jou in te vullen online arbeidsmarktscan, gaan we aan de slag: Je krijgt opdrachten, we kijken samen naar de uitkomsten en we helpen je om klaar te zijn voor de volgende stap. Vaak hoort daar ook bij: het vinden van jouw drijfveren, het verbeteren van jouw CV en het actief gebruikmaken van een netwerk. 

Resultaat     

Alle mensen die wij tot nu te hebben begeleid, zijn in een mooie ‘ontwikkel-beweging’ terecht gekomen.  Ze zijn daar zonder uitzondering blij van geworden. Enkele van die deelnemers hebben dat ook op papier gezet, zie de reviews onder onze pagina met meer informatie over het ontwikkeladvies.

Terug naar de vraag

Mensen die werken of die willen werken doen er toe. Je zou soms anders kunnen ervaren maar wij en de overheid vinden dat toch echt!

In een tijd waarin we nooit uitgeleerd zijn en de uitdagingen door alle mogelijke veranderingen alleen maar groter worden, is het zaak dat we zo goed mogelijk in staat blijven om mee te blijven doen. En daarin ook nog eens heel erg jezelf te kunnen blijven. Dat is altijd mogelijk, maar dat gaat niet vanzelf. Daar heb je soms een beetje hulp bij nodig.

Je kunt die kans nu grijpen door je alvast in te schrijven voor het ontwikkeladvies: op 1 december 2020  gaat er een nieuwe ronde van start. Nadat jij je ingeschreven hebt stemt je begeleider met je af wanneer je daadwerkelijk zult beginnen. Daar heb je enkele maanden de tijd voor, dus dat past in iedere agenda.

Antwoord op de vraag in de titel

Is dat wel voor mij? Ja, als je maar in de leeftijdscategorie van 18 tot 66 jaar valt.    

Als je er uit bent kun je je hier meteen inschrijven.

Misschien wil je eerst nog even overleg, of heb je nog vragen: bel of Whatsapp me dan even: Alex Janssen, loopbaanbegeleider. Mobiel: 06-15063731

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts