Geen ‘app’ en geen ‘Mouth-cap’

Zou dat de uitkomst worden over een paar weken? Wie zal het zeggen. Inmiddels weten we dat de mouth-cap (mondkapje) verplicht wordt in het openbaar vervoer. Wie had twee maanden geleden gedacht dat we ons hier mee zouden bezighouden.
Het virus zet onze wereld op zijn kop. Nog geen twee maanden geleden was (is) Nederland nog verdeeld over de aanpak van het terugbrengen van de CO2-reductie als gevolg van de Europese richtlijnen. Toen was er ineens het virus.

De natuur

Toch is het opvallend dat in beide gevallen de natuur ons oplegt dat wij ons gedrag moeten veranderen, of op zijn minst aanpassen. Zowel bij de reductie van de CO2 uitstoot als bij het bestrijden van het corona virus wijst de natuur de weg.

De natuur viert de lente alsof er niets aan de hand is. Koolmeesjes en merels zingen dat het een lieve lust is en vliegen af en aan om zich voor te bereiden op een nieuw ‘gezin’.

De mens is feilbaar de natuur niet, die zal altijd blijven bestaan. Wanneer we als mensen op deze aarde verblijven, kunnen we dat verblijf beter zo aangenaam mogelijk maken. Geen jacht op materieel gewin of bezit, maar een keuze voor welzijn. Als er balans is in ons bestaan hier op aarde, dan zijn we daarna prima in staat om ons verblijf te veraangenamen, daar is de mens slim genoeg voor.

Welzijn

Even terug naar vandaag. ‘Welzijn’ plaatsen voor ‘welvaart’ is een denkwijze en een ideaal dat we niet in twee maanden kunnen regelen.

Wanneer we het welzijn van mensen naar een hoger niveau kunnen brengen zal uiteindelijk een mate van welvaart een logisch gevolg zijn. Welzijn is een toestand waarin het geestelijk, lichamelijk en sociaal goed met je gaat. Lekker in je vel. Vrolijk. Prettig in de omgang. Het beste uit jezelf halen. Op de goede plek zitten. Lekker in balans zijn. Genieten van mooie dingen die voorbijkomen en de problemen goed aan kunnen.

Symion

Hier is voor organisaties en bedrijven zeker een rol weggelegd. Schuif aan bij uw medewerkers. Toon oprechte interesse. Zorg dat u echt weet wat medewerkers motiveert en uitdaagt. Ondersteun ze naar het zoeken van nieuwe uitdagingen en ambities. Leiderschap vanuit nederigheid, op afstand, met voldoende scherpte om ‘bij te springen’ als dat wenselijk is. Binnen uw organisatie betekent dit: veel aandacht en tijd vrij maken voor uw mensen. Dan zijn goede resultaten een logisch gevolg. Dan wordt iedereen pas echt blij.

Dus organisaties en ondernemers, koester dit uitgangspunt. Wij bij Symion doen dat ook. Als u deze zienswijze deelt kunnen wij u daarbij helpen. Wij hebben de juiste mensen hiervoor in huis. Uw eigen vaste coach of specialisten op interim-basis, het kan allemaal.

Wij nodigen u van harte uit om onze site te bezoeken: www.symion.nl. en mail, of bel ons gerust.
tel: (055) 303 1430
e-mail: info@symion.nl

Met een vrolijke groet van Rob van Beuningen (0623978193)

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts