Een ervaring in een onderneming

Van goed naar beter!

‘Dat zal best!’ denk je bij deze aanhef. Is goed niet goed genoeg meer en waarom móet alles beter worden?
Daar hebben ze natuurlijk best een punt. We mogen immers blij zijn met een goed resultaat. Maar om dat succes te behouden, is wel wat meer nodig. 

Onlangs verrichtten wij een opdracht voor een ondernemer met een heel duidelijke visie. Hij had met een niet aflatende energie een bedrijf neergezet, dat klonk en nog steeds klinkt als een klok. In alle opzichten goed.

Toch had deze ondernemer zorg over de continuïteit. Letterlijk vroeg hij zich af: ‘Is mijn management wel in staat om dat wat wij opgezet hebben te verduurzamen? Zijn zij in staat om onze medewerkers klaar te maken voor de uitdagingen waarvoor we nu al staan, of waar we in de toekomst voor komen te staan? We hebben er alles voor in huis om de toekomst aan te kunnen, maar toch…  (Zorg en twijfel, ondanks succes.) 

Door o.a. goed met de directie te klankborden hebben wij een programma voor verschillende keyplayers binnen de organisatie ontwikkeld en uitgevoerd, zodat het bedrijf daadwerkelijk klaargemaakt werd voor de toekomst. Een bewijs dat die aanpak slaagde is dat dit bedrijf de Corona crisis goed doorstaat, ondanks tegenslagen die ook zij ervaren.

In het programma dat we hebben opgesteld, is door goed te ‘klankborden’ op directieniveau de vertaalslag gemaakt naar thema’s die we in workshops behandelden. Deze thema’s kregen op verschillende niveaus in de organisatie inhoud en vorm op maat. Altijd vanuit een helder kader, dat we op directie niveau definieerden. We leerden ‘blended’ (de combinatie van online leren, klassikaal leren, praktijkopdrachten, en coaching on the job). Op alle niveaus stimuleerden we het geven van constructief feedback naar het hoger management, zodat de organisatie als geheel ‘lerend’ werd en er tegelijkertijd veel draagvlak voor verandering ontstond. 

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts